24.09.2020

Денко Делчев положи днес клетва като общински съветник от ПП ГЕРБ - Сливен

Денко Делчев положи днес клетва като общински съветник от ПП ГЕРБ - Сливен. Той заема мястото на Юлия Пелишева - Гавазова, която излезе от местния парламент и по лични причини заминава да живее в столицата. С решение на Общински съвет Денко Делчев става член на три комисии - по общинска собственост и местно самоуправление, по образование, наука, култура и вероизповедания, и на Комисията по установяване на конфликт на интереси.

Днес, по предложение на председателя на групата общински съветници от ГЕРБ Здравко Костадинов, бяха гласувани още две промени в Постоянните комисии на Общински съвет - Сливен. Георги Стоянов става председател на Постоянната комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие, чийто председател до сега бе Гавазова, а младият общински съветник Милен Петков, вече е член на същата комисия. „ГЕРБ е партията, която работи за хората и за това ще вложа всичките си усилия, Сливен да продължи да се развива и да стане още по-привлекателно място за живот. Ще следвам нормативната уредба и моралните закони. Ще се ръководя от мнението и желанието на хората от Общината, на които с настоящата клетва ставам служител", каза Делчев.

Денко Делчев е роден в село Левка, област Хасково. Завършил е ПУ „Паисий Хилендарски". От 1987 година досега целият му професионален път преминава във II ОУ „Христо Ботев" в град Сливен. Първите пет години той преподава в училището, а от 1992 година е негов директор. Женен е, с едно дете. Личната му кауза е „Работа за децата на Сливен!".

< Назад