22.04.2019

Депутатът д-р Георги Станков: Гордея се с това, което направихме за болницата в Любимец

Народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков участва в оициалното откриване на ремонтирания Диагностично-консултативен блок на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в Любимец.

Благодарение на извършения ремонт на отделението, новото обурдване и квалифицирания персонал, в Любимец вече ще могат да се лекуват деца с детска церебрална паралица. Това е единственият подобен център в Югоизточна България, който се конкурира с най-модерните специалзирани болница в страната, а в някои отношения дори ги превъзхожда, презнаха гостите на откриването.

Пред тях депутатът д-р Георги Станков призна, че си спомня недалечната 2011 година, когато кметът е потърсил помощ за спасяване на болницата. „Днес вие виждате за тези няколко години какво свършихме. С огромните усилия на кмета и на екипа на болницата постигнахме резултатите, за оито дори не бяхме мечтали. Аз се гордея, когато близки и колеги от страната ме питат вярно ли е, че в Любимец имате толкова модерна болница и толкова квалифициран персонал, за които се говори в цяла България. Затова Ви благодаря и Ви моля, не забравяйте от къде тръгнахме и какво постигнахме всички заедно“, подчерта д-р Георги Станков.

Гости на церемонията бяха кметът на  общината Анастас Анастасов, областният управител на Хасково Станислав Дечев, доц.д-р Иван Чавдаров-управител на най-голямата болница за рехабилитация на детска церебрална парализа „Св.София“, председателят на общинския съвет в Любимец Мария Станкова, д-р Дечев-управител на болницата в Павел баня, д-р Златка Чанкова- управител на МБАЛ Харманли, директори на медицински и учебни заведения, на общински и обеществени институции.

 

< Назад