06.10.2018

Депутатът д-р Георги Станков уважи празника на Свиленград

Народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков бе гост на честванията по повод Деня на Свиленград. С официална церемония бе открита новата общинска библиотека на Свиленград. На събитието присъстваха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметовете на Харманли Мария Киркова и на Любимец Анастас Анастасов, заместник- областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, секретарят на българското консулство в Одрин Радослава Кафеджийска, общински съветници, представители на фондация „Въздигане”, на политически партии, както и стотици граждани.

Празничният спектакъл, който разказа моменти от миналото на Свиленград, бе дело на световноизвестния мим Герасим Дишлиев-Геро. В постановката участваха десетки деца, изпълнители, музиканти, танцьори и театрали.

„Новата общинския библиотека в Свиленград е модерен информационен център, който по нищо не отстъпва на дигиталните центрове в Европа. Затова адмирирам направеното тук и вярвам, че Свиленград ще продължи да бъде пример за модерно развитие и благоустрояване”, подчерта д-р Георги Станков.

Празникът на Свиленград завърши с церемония по запалване светлините на библиотеката и с фойерверки над р. Марица и Стария мост.

 

 

 

< Назад