23.07.2019

Депутатът Десислава Атанасова откри 18-ия Панаир на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти в Разград

За 18-ти път в Разград се провежда традиционният Панаир на киселото мляко и Фестивалa на народните танци и художествени занаяти. Тридневният празник в Разград съчетава в себе си народните традиции, обичаи и занаяти на Капанци и бе официално открит от народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и зам.-кмета на Разград Ердинч Хасанов откриха

На площад „Момина чешма“ се проведе дефиле на танцовите състави, след което започна концерт на ДТШ „Хорце“ – Разград, Русия, Чили, Канарски острови, Китай и Грузия. По-рано те присъстваха на официалното откриване на авторска изложба, разположена във фоайето на Общинския културен център.

Близо 90 занаятчии участват на тазгодишното издание на Панаира с грънчарски изделия, декоративни свещи, бижутерия, обработка на дърво, стъклопис, текстил, ковано желязо, кукли, плъстене, иконопис и традиционно българско кисело мляко.

На събитието присъстват официални делегации от побратимени на Разград градове: Витенберге, Германия; Слобозия, Румъния; Одунпазаръ, Република Турция и Димитровград (Цариброд), Сърбия.

 

 

< Назад