16.10.2018

Депутатът Дилян Димитров: Държавата отпусна над 5 млн. лв. за ремонт на пътища в област Монтана

С постановление на Министерски съвет са отпуснати над 5 млн. лв. за ремонт на пътища в област Монтана. Това съобщи народният представител от ГЕРБ-Монтана и областен координатор на партията Дилян Димитров. Той съобщи, че с тези пари ще се продължи рехабилитацията на пътя между Монтана и Белоградчик и  веднага ще се започне работа по настилката от язовирната стена до Горно Церовене, която ще бъде довършена до края на годината.

„Друга отсечка, на която ще се прави ремонт, е Лом – Сталийска махала – Дондуково – Дреновец. Общата стойност на отпуснатите пари за ремонт на този пътен участък е 3 500 000 лева. За 2 млн. лв. ще се ремонтират участъци от пътя Лехчево – Фурен – Главаци – Криводол – Монтана“, информира Димитров.

Областният координатор на ГЕРБ-Монтана обясни, че допълнителни средства са отпуснати и за отводнителни канали и за укрепване на свлачищни райони в прохода „Петрохан“. „Продължават и дейностите по пътното платно на входната артерия на град Лом, както и в свлачищния район на село Орсоя“, завърши депутатът.

 

< Назад