03.11.2020

Депутатът Иван Миховски и съветникът от ГЕРБ-Троян Красимир Батолов осигуриха шатри за тестване и консултации пред Белодробната болница

Народният представител Иван Миховски и общинският съветник от ГЕРБ в Троян Красимир Батолов осигуриха и сглобиха две шатри пред Белодробната болница в града. Миховски и Батолов са разговаряли с управителя на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска. Тя ги е уверила, че ще оборудва шатрите за пробонабиране и улесняване на хората, които се нуждаят от лечение в здравното заведение, което в момента е почти изцяло обособено за лечение на болни с COVID 19. „Така ние ще бъдем наистина на една ръка разстояние за хората, които се нуждаят от нас, тук ще се извърша пробонабиране и селектиране на болните – тези, които са със симптоми ще бъда насочвани към ковид-кабинета, а онези, които нямат нужда от хоспитализация, ще получават указания. Дарените шатри ще облекчат както пациентите, така и работата на колегите ми, които работят от самото начало на пандемията и вече са изключително изморени“, подчерта д-р Дудевска.

„Троян е община с много положителни случаи, а и имаме възрастни родители и семейства, които искаме да опазим. И правя това, което е по силите ми, и дано всеки се включи в тази битка с каквото може, за да победим заедно инфекцията. Тя е страшна, но най-страшна е липсата на отговорност“, сподели Миховски.

 

< Назад