04.12.2018

Депутатът Иван Вълков даде старт на инициативата „Голямото сърце“ в Созопол

С благотворителна инициатива започна подготовката за Коледните празници в Созопол. Народният представител Иван Вълков и кметът Панайот Рейзи символично откриха „Голямото сърце“ в морския град. Металната конструкция, в която ще се събират капачки, се намира срещу сградата на Общината и е изработена със средства на ГЕРБ. Инициативност проявиха жители на Созопол, служители на общинска администрация и ученици. Всички те носеха събран пластмасов материал, които пуснаха в „Голямото сърце“.

От клуб „България за младите“ споделиха своя досегашен опит при реализиране на инициативата в останалите населени места и разясниха с какъв тип пластмасови капачки може да бъде запълнена конструкцията.

„Созопол като община, която е със силни позиции в туризма, но е и социална отговорна, също изяви желание да се присъедини към каузата „Голямото сърце“. Имаме запитвания и от други населени места в област Бургас, така че кампанията за събиране на пластмасови капачки продължава. От разговорите ми с други колеги в парламента, разбирам, че и те знаят за нея, интересуват се как работи и по какъв начин могат да я развият в техните райони. Радвам се, че Бургас отново показва креативност, отговорност за опазване на околната среда и съпричастност към обществено-значими каузи“, коментира бургаският депутат Иван Вълков по време на откриването.

Непосредствено след събитието кметът Панайот Рейзи даде начало на Коледните празници и настроение със запалване на украсата в града. Той сподели, че събраните капачки ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас, а със  средствата от рециклирането им ще бъде закупен реанимобил с оборудване за бебета.

< Назад