29.03.2020

Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев поиска предприятията от Банско да бъдат включени в обхвата на схемата за подпомагане "60:40"

Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев след  телефонни разговори със социалния министър Деница Сачева поиска предприятията от Банско да бъдат включени в обхвата на новото постановление за схемата "60:40".

„През последните дни към мен се обърнаха собствениците и управителите на редица фирми от нашия регион, които се занимават с обработка на дървен материал, както и изпълнителният директор на Завода за телефонна апаратура в гр. Банско. Всички те отправиха една и съща молба - да съдействам и техният бранш да бъде включен в постановлението на Министерския съвет, с което да имат възможност да кандидатстват за помощ. Чрез нея, както е известно, държавата ще поеме 60 % от възнаграждението на работниците като мярка за подкрепа на бизнеса поради извънредното положение в страната”, коментира Александър Мацурев. Той уточни още, че с министър Сачева са

обсъдили притесненията на хората от Банско и подробно са обсъдили възможните варианти и конкретни предложения за подпомагане на засегнатия бизнес в общината. „Тези предложения ще бъдат разгледани на заседанието на Национален съвет за тристранно сътрудничество. Получих уверението на министъра на труда и социалната политика, че дейността на предприятията от Банско ще бъде включена в обхвата на схемата "60:40" и те ще имат възможност да кандидатстват по нея”, съобщи народният представител.

Александър Мацурев благодаря на министър Сачева за бързата реакция и за проявеното разбиране по поставения проблем.

„Благодаря и на всички мои съграждани, които се обърнаха към мен. За пореден път се убедих, че с конструктивен диалог можем и да постигаме положителни резултати за бизнеса в Банско”, каза още депутатът от ГЕРБ.

< Назад