29.07.2017

Депутатът от ГЕРБ д-р Красимир Събев присъства на тържество за първия прочит на Корана от деца в Рудозем

Народният представител от ГЕРБ д-р Красимир Събев присъства на тържество по повод първия прочит на Свещения коран от деца в община Рудозем. Събитието, наречено хатим, почете и областният управител на Смолян Недялко Славов. Те бяха поканени от районният мюфтия Неджми Дъбов.

С курбан бе отбелязан празника на 32 деца, завършили основната религиозна подготовка. Те рецитираха части от Корана в оригинал на арабски и с превод. Тържеството по повод постигнатия успех от страна на възпитаниците от Коран-курса се проведе в двора на джамията в Рудозем. Инициативата за празника бе на техните родители, със съдействието на местното мюсюлманско настоятелство и Районното мюфтийство в Смолян. На събитието присъстваха около 5000 човека, където освен децата и близките им, дойдоха и много гости от региона.
След края на програмата всички участници получиха подаръци.

На организаторите Събев и Славов пожелаха здраве, благополучие, спокойствие и повече лични успехи. „Както векове наред, така и сега, празниците на религиозните общности в Родопите са уникални и споделени. Тук хората държим на добрите си взаимотношения, споделяме делниците си и се подкрепяме взаимно в трудните дни. Нека символите на празниците, които празнуваме заедно, ни направят още по-близки и толерантни“, заяви след събитието д-р Красимир Събев. .

< Назад