30.10.2018

Депутатът от ГЕРБ-Монтана Дилян Димитров: Лом получи 2,7 млн. лв. за нов водопровод

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с 2,7 млн. лв. ремонтни дейности по водопроводната мрежа в Лом. Средствата ще бъдат заложени в бюджета на Министерството за следващата година. Те ще бъдат инвестирани в първите два от общо четири етапа на проекта за подмяна на напорен водопровод. Това съобщи на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ-Монтана и областен координатор на партията Дилян Димитров.

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече осигури над 1,4 млн. лв. на Община Лом за подобряване на ВиК услугите в града по 2 проекта, на база сключени споразумения. С тях се финансира работата по подмяна на довеждащия водопровод, водоснабдяващ общинския център и още няколко села, който е силно амортизиран и аварира често“, каза още Димитров. Той обясни, че актуализацията на проекта за реконструкция на цялото трасе на водопровода също е финансирана от МРРБ, като за нея през 2015 и 2016 г. е осигурено финансиране в размер на общо 70 000 лева.

Друга актуална тема, която бе засегната по време на медийното изявление, бе за състоянието на ремонтните дейности в областта. Димитров заяви, че по всички пътни артерии се работи интензивно и фирмите се възползват максимално от хубавото време.

< Назад