08.10.2018

Депутатът от ГЕРБ - Монтана Дилян Димитров: Язовир „Огоста“ не е опасен

Язовир „Огоста” е сред най-проверяваните в страната.  На заседанието си  миналата сряда Министерски съвет добави язовир „Огоста“ в списъка с обекти, на които трябва да се извърши основен ремонт или реконструкция. Искам обаче да успокоя гражданите на Монтана - язовир „Огоста“ не е опасен. Предстоящите ремонтни дейности имат превантивен характер. Това заяви депутатът от ГЕРБ-Монтана и областен координатор на партията Дилян Димитров по време на пресконференция в Монтана, която той и областният управител на Монтана Росен Белчев организираха

Областният управител Росен Белчев сподели, че язовирът е в добро състояние и няма място за паника сред населението. „ За състоянието на съоръжението се грижат редица институции и действащи комисии“, увери той.

Във връзка с декларирания от правителството на Бойко Борисов основен приоритет – образованието, Белчев и Димитров изнесоха данни за инвестициите в образователната инфраструктура в област Монтана. Дилян Димитров сподели, че за последните няколко месеца от партийната субсидия са отделени над 10 000 лева за дарения от различно естество, като ремонти и оборудване на читалища, пенсионерски клубове, за  футболните клубове на Бързия, Говежда и Г. Дамяново, за църкви, за организирането на Световно първенство по парашутизъм в Ерден и други културни и обществени мероприятия.

По време на пресконференцията също така стана ясно, че предвидените 2 млн. лв. за ремонтните дейности на обхода на град Лом и Добри дол също са в процес на изпълнението си.

 

 

< Назад