02.09.2015

Депутати от ПП ГЕРБ присъстваха на откриването на обновен надлез в Пловдив

Народните от ГЕРБ- Пловдив инж. Атанас Ташков и Петър Петров присъстваха на официалната церемония за откриването на обновения надлез „Скобелева майка“. Лентата бе прерязана от кмета инж. Иван Тотев и директора на фирмата-изпълнител Маргарита Попиванова

Този надлез, който не беше реконструиран нито веднъж след изграждането си преди около 30 години, стана най-хубавия вход на Пловдив. За 24 месеца изградихме на практика съвсем ново съоръжение с около цял километър подпорни стени, като в проекта на обща стойност 4 млн. лв.  включихме преасфалтирането на „Цариградско шосе“ и изграждането на лента за ляв завой към бул. „Освобождение“ за по-удобна пътна връзка към район „Тракия“, заяви  кметът Иван Тотев /ПП ГЕРБ/.

Дължината на мостовото съоръжение е 137 м с две платна по 7,5 м и външен тротоар. Направена е еластична ограда, подменени са мантинелите и електрическото осветление. Положени са антисеизмични буферни устройства, както и армиран подсилващ бетон, който да подобри конструкцията на самия мост.

Кметът инж. Иван Тотев припомни, че промяната на източния вход на Пловдив започна още в първия мандат на министър-председателя Бойко Борисов, когато беше реализиран инфраструктурният  проект за изграждането на надлеза над жп-линията, пътния възел и отсечката до Ягодово на стойност близо 12 млн. лв.

Надлез „Скобелева майка“ бе осветен от отец Борис, а веднага след официалната церемония пътят пое интензивния автомобилен трафик от източна посока.

< Назад