09.06.2020

Депутатите ген. Константин Попов, Младен Шишков и Данка Люртова присъстваха на първата копка на нова компостираща инсталация в Карлово

Народните представители от ГЕРБ - Пловдив област ген. Константин Попов, Младен Шишков и Данка Люртова, както и председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите Ивелина Василева  присъстваха на церемонията по символичната първа копка на изграждането на компостираща инсталация за разделно събиране назелени и биоразградими отпадъци в Карлово. Проектът е на стойност 4 милиона и 700 хиляди лева като оттях 3 милиона са европейско съфинансиране, 520 хиляди национално и 1 милион и 200 хиляди е собствен принос на общината. В рамките на проекта се предвижда също осигуряване на необходимото оборудване на съоръжения итехника за събиране на зелени и биоразградими отпадъци за нуждите наобщина Карлово. Целта е чрез рециклирането на тези отпадъци да бъдеполучен качествен краен продукт – компост.  Срокът на изпълнение напроекта е до края на 2020 година.
"Грижата за околната среда, инвестирането в инфраструктурата и здравето нахората са само част от усилията на правителството на ГЕРБ да  гарантира по-добри условия на живот. Община Карлово е сред общините в област Пловдив, които правят големи стъпки в тази насока", коментира след събитието ген. Попов.

< Назад