07.04.2015

Депутатите от ГЕРБ Диана Йорданова и Румен Желев проведоха приемни с жителите на Камено и Сунгурларе

Въпроси, свързани с пенсионните фондове, пенсионната реформа и кандидатстване по различни програми обсъди народният представител от ГЕРБ Диана Йорданова с жителите на Камено. Тя проведе открита приемна в града, като дебатира с местните хора и касузи от личен характер. Бургаският депутат бе потърсен от семейство, което използва възможността да получи повече информация относно възможности за разширяване на своя бизнес чрез кандитатстване с проект.

 

„В рамките на приемните дни, които провеждаме всяка седмица, винаги има интерес към оперативни и други програми за кандидатстване. Хората действително търсят информация, проявяват инициатива. В Камено проведох разговор с хора, които искаха да научат как и по какъв начин могат да кандидатстват по програми за закупуване на техника. Тя им е необходима за развитие на бизнеса им. В техния случай посочих две възможности - едната е Програмата е за развитие на селските райони, а другата е към Министерството на икономиката - ,,Иновации и Конкурентоспособност”. Последната е специално насочена към оборудване и техника на производства, предприятия и малки работилници. Поех ангажимент за обратна връзка и за изпращане на по-детайлна информация за кандидатстване и документация”, сподели Диана Йорданова.

 

Йорданова разгледа и въпрос, свързан с пенсиониран гражданин и дали той може да възстанови стажа си, който не е включен при подаване на документите за пенсиониране. „Коментирахме и част от предложените промени в пенсионната реформа, нейната цел е по-високи и по-адекватни пенсии. През април месец пакетът от мерки ще бъде съгласуван с бизнеса, със синдикатите, а окончателното приемане в пленарна зала, за да влезе в сила, ще стане най-късно през май месец”, допълни зам.-председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Диана Йорданова обсъди още сигнал за нерегламентирано изсичане на гора в частен имот, трудово-правни казуси и проблеми с канализационна мрежа в блок в града.

 

Народният представител и член на парламентарната комисия по земеделие и храни Румен Желев проведе приемен ден в Сунгурларе.“Бях потърсен по проблеми с битовата престъпност в малките населени места и възможностите за осигуряване на по-засилено полицейско присъствие. Това е проблем не само в община Сунгурларе, но и в други райони от страната. С гражданин от с. Терзийско обсъдихме възможностите за подпомагане и довършване на  строителството на църквата „Св.Георги” в селото. С жителите на Сунгурларе коментирахме и предстоящи промени в Закона за горите и този за лова и опазване на дивеча. Хората споделят своята гледна точка и дават препоръки, което означава, че са  ангажирани с темата и ни търсят като медиатори”, коментира Румен Желев. Той проведе и срещи с общинския кординатор на партията в Сунгурларе Станислава Георгиева, както и с кмета на с. Грозден – Мария Димитрова. С тях бургаският депутат обсъди актуалната политическа обстановка, работата на структурата в общината и организационни въпроси.

< Назад