25.07.2022

Депутатите от ГЕРБ/СДС - Варна питат : Кога областният управител ще спре автомобилите в Морската градина ?!

2 секунди трябват на областния управител Благомир Коцев на Варна, за да затвори за автомобили Морската градина на Варна, както направи с Крайбрежната алея. Трябва само да се обади на началника на Пътна полиция и на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков, за да се спре трафикът в парка с две полицейски патрулки. Това заявиха на пресконфереция народните представители от ГЕРБ/СДС- Варна Павел Христов, Красен Кралев , Бранимир Балачев и Славена Точева във връзка с твърденията на Коцев, че няма правомощия да издаде забранителна заповед за автомобилите в Морската градина. Предтекстът на областния управител, е че Приморски парк е даден от държавата за управление на общината . Крайбрежната алея е дадена на концесия, но това не му попречи да въведе режим за забрана на колите, посочи депутатът Павел Христов. Според него Коцев от Промяната официално признава за двойния стандарт, който прилага –хем забранява колите по Крайбрежната алея, хем не посяга на автомобилния трафик в Морската градина, заради личния си бизнес в комплекс „Хоризонт“, където вървят колите. Популистко е да твърди областният управител ,че е отвоювал Крайбрежната алея за варненци. Не, той си отвоюва от варненци сърцето на Морската градина заради частни интереси, каза депутатът и припомни, че Коцев е най-големият жалбоподавател през годините срещу заповедите на кмета за забрана на движението на автомобили в Морската градина. Община Варна винаги е защитавала позицията , че Морската градина е място за почивка и разходки без автомобили. ГЕРБ – Варна е за Крайбрежната алея без автомобили, но е против двойния стандарт и замитане на истината, както правят от Промяната в страната и в морската столица.
Защо активистката от ДеБъ Стела Николова сега не протестира срещу колите в Морската градина, след като си направи цялата политическа кариера с шумни акции за това ?! Сега въпросът с трафика може да се реши от назначения зам.-областен управител от нейната партията , каза адвокат Бранимир Балачев. Той припомни, че областният управител упорито избягва всички въпроси и месеци наред не отговаря на тях. Единият въпрос е свързан с достъпа му до класифицирана информация, който се бави след законовия срок за проверката от ДАНС .
„Говори се, че Благомир Коцев е върнал задълженията си към Дойче банк в размер на 400 000 Щ.Д. според решението на Холандския съд от 2014 г. Ако това е вярно, как ги е погасил , откъде е взел парите и докато е на държавен пост ли се е разплатил? Това е скандално, както е скандално, ако не ги е върнал и затова не получава достъп до класифицирана информация, а в условията на война ръководи Областния съвет по сигурност“, коментира народният представител.
Депутатите от Промяната във Варна побързаха да се похвалят, че с ПМС на кабинета в оставка ще се финансират 10 проекта във Варненска област, включително и саниране на свлачището „ Трифон Зарезан“. Пари не се дават за саниране на свлачището, а за общински път VAR 1082 до него. Не лъжете варненци и не си приписвайте чужди заслуги, призова народният представител Славена Точева. Тя припомни, че за финансиране на тези обекти са настоявали депутатите от ГЕРБ/СДС още при приемане на бюджет 2022, но тогава от ПП и Борислав Гуцанов от БСП гласуваха против. Нали раздаването на пари с ПМС –та при правителството на Борисов беше „порочна практика“, сега предизборно ли се ползвате от нея , попита Точева. Тя отново настоя областния управител на Варна да даде отчет за обявената от него дарителска сметка за бежанците от Украйна - колко средства са събрани и как са похарчени. И в тази връзка как се спонсорира участието му в социалните мрежи.

< Назад