29.06.2019

Десислава Атанасова и д-р Валентин Василев откриха 9-ия Капански събор в Разград

За девета поредна година в Разград се провежда традиционният Капански събор под патронажа на д-р Валентин Василев, кмет на града и областен координатор на ГЕРБ.

Тази година фолклорното събитие се проведе навръх Петровден. На празника присъства и народният представител от ГЕРБ Разград Десислава Атанасова, която приветства гостите и участниците, като заедно с д-р Валентин Василев и заместника му Галина Георгиева откриха мащабното фолклорно събитие в местността Пчелина, близо до Разград. Отец Георги отслужи празничен водосвет и прочете молитва за здраве на всички участници, гости и именници.

„Вече съм напълно убеден, че съборът е чакано събитие в културния календар на община Разград. Когато преди девет години започнахме ни беше нужна много вяра и ентусиазъм, че си струва да съберем капанците заедно – да се повеселят и да покажат  как съхраняват традициите на дедите си. Днес е повече от видно, че това си е струвало. Желая Ви весел празник!“, каза в приветствието си Василев.

Децата от школите на Капанския ансамбъл – ДТА „Лудогорче“ и Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“ откриха програмата на IX Капански събор.

За първа година общият брой на самодейците и участниците надхвърля 850. Празникът продължава през целия ден и ще завърши с концерт на фолклорната певица Райна. Около сцената са разположени атракциони за забавление на деца и родители, както и детска работилница, където децата сами могат да изработят и украсят сувенири.

 

 

 

 

 

< Назад