16.11.2014

Десислава Атанасова почете 50-годишния юбилей на Женската фолклорна група – село Копиловци

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова беше гост на тържествения концерт по повод 50-годишния юбилей на Женската фолклорна група при  НЧ „Климент Охридски – 1928г.”  с. Копиловци, община Георги Дамяново. Годишнината на фолклорната група  уважиха  областният управител на Монтана Нина Петкова, кметът на община Георги Дамяново и областен координатор на ПП ГЕРБ Дилян Димитров, заместник-кметът на общината Цветелина Александрова,  кметът на с. Копиловци Лалка Крумова, както и членове на областната структура на ГЕРБ-Монтана.

От името на  министър-председателят на България  Бойко Борисов Десислава Атанасова прочете поздравителен адрес до самодейците. „Автентичното звучене на Вашите изпълнения  връщат към корена, към изконното, към българското.  Песните, родени под връх Копрен, пренасят през десетилетията, за да разказват на поколенията за силата и непокорния дух на българина. Нека магията на творчеството Ви да радва и занапред Вашите почитатели. Носете славата на българската народна песен, показвайте я на света. Желая Ви здраве и дълголетие, многобройни срещи с ценителите на българския фолклор и нестихващи аплодисменти!“ , се казва в поздравителния адрес.

„Съхраняването на българския дух и фолклор имат нужда от хора като вас. Разнасяйте магията на народната песен. Благодаря Ви за това, че тази вечер ме направихте част от тази магия“, каза в поздравлението си народният представител Десислава Атанасова.

Областната организация на ПП ГЕРБ направи дарение, озвучителна техника, на читалището в село Копиловци.

Женският народен хор към НЧ „Климен Охридски“, с. Копиловци   има завоювани многобройни отличия на национално и световно ниво. Много от песните на самодейките са записани в златните фондове на националното радио и националната телевизия.

 

 

 

 

< Назад