26.09.2015

Димитър Главчев, Десислава Атанасова и Владимир Тошев бяха гости на празника на гр. Димово

Заместник-председателят на 43-тото Народно събрание  Димитър Главчев и народните представители от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова и Владимир Тошев бяха специални гости на празника на община Димово, по покана на кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Лозан Лозанов. Празникът се отбелязва всяка година в последната седмица на септември и е по повод обявяването на Димово за град на 27 септември 1969 година.

Димитър Главчев, Десислава Атанасова и Владимир Тошев присъстваха на откриването на туристически информационен център в Димово. Центърът е на стойност 278 190 лв. и е построен по Мярка 313 от  ПРСР /Програмата за развитие на селските райони/ – Насърчаване на туристическите дейности.

Народните представители от ПП ГЕРБ честитиха на димовчани новата придобивка. „Днешното събитие  е още един пример за това, че когато има добро партньорство между местната власт и държавата, когато средствата от европейските програми се използват ефективно и в полза на хората, добрите резултати са видими“, каза заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Лозан Лозанов, който е кандидат на ПП ГЕРБ за втори кметски мандат, подчерта, че през изминалите четири години неговата цел е била Димово да се превърне в притегателен туристически център. „Ние можем да покажем богатата си култура и история и уникална природа. Любителите на екстремни преживявания непременно трябва да посетят пещерата „Венеца“, която открихме за посетители само преди няколко месеца. В новия туристически център сме подредили археологическа експозиция с находки от радкопките край с. Кладоруб и от уникалния римски град Рациария, които се намират на територията на общината. Убеден съм, че ако продължим работата си в тази посока ще превърнем община Димово в желана туристическа дестинация“, заяви още Лозанов.

Димитър Главчев, Десислава Атанасова и Владимир Тошев подкрепиха откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на община Чупрене Мария Димитрова, както и кандидата за кмет на село Горни Лом – Иван Иванов.

 

< Назад