01.02.2022

Димитър Иванов, народен представител от ГЕРБ-СДС: Държава и общини не се управляват с пропаганда и популизъм

Ситуацията в цялата страна е тежка. Всички го усещаме. Усещат го осезаемо и общините от ямболска област, и социални домове и училища, детски градини, болници, храмове… Сметките за последния месец на тези небитови потребители са три пъти по-високи спрямо предходните години. Това заяви на пресконференция в Ямбол народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Иванов. И призова управляващата четворна коалиция за повече разум и вслушване в полезните съвети на опозицията и хората.

Народният представител Димитър Иванов проведе поредица от срещи и разговори с кметове на общини от област Ямбол, с представители на различни структури и звена и от първо лице се запозна с тежките проблеми, пред които са изправени. Той даде и конкретни примери на няколкократно повишени сметки за енергия в общини и населени места от областта. Ако през 2021г. сметката е била 20 хил. месечно за ел. енергия, сега е скочила на 60 хил. лв. „Това е сериозен проблем за бюджета на общините. Сега е най-важно да се подкрепят общините, защото те са в шок!“, казва Иванов. И призовава управляващите да намалят пропагандата, а засилят практичните решения. „Държава и общини не се управляват с пропаганда и популизъм“, категоричен е народният представител от ГЕРБ-СДС.

Според народният представител от ямболски регион Димитър Иванов, правителството към момента предимно само говори за компенсации, но тях реално ги няма. Затова той отново повтори конструктивното предложение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, внесено в НС, държавата да компенсира на 100% общини, болници, детски градини, училища, социални заведения, църковни храмове и манастири, във връзка с увеличените и непосилни сметки за електроенергия.

Пред представители на медиите народният представител коментира и друга много обсъждана тема сред обществеността – излязлата информация от страна на представители на БСП, за необосновано висока цена на довършването и оборудването на новия болничен комплекс в Ямбол. Няколко основателни въпроса към управляващата коалиция зададе народният представител от ямболски регион. Как цената за довършване ремонтните дейности при обществена поръчка за 26 млн. лв сега се твърди, че ремонта ще излезе 53 млн., и как оборудване за 7 млн. става 29 млн. лева. „Цялостното завършване и стартиране дейността на новата болница в Ямбол при нас беше заложено и щеше да се извърши за 34 милиона, а само за няколко месеца при четворната коалиция не само проекта се забави с месеци, но сумата набъбна до 72 млн. лв.“, казва Димитър Иванов. „Ние започнахме процесът по довършване, настояваме за довършване на новия болничен комплекс, той е приоритет за нашата област, но в рамките на заложените разумни средства.“, категоричен е Иванов.  

< Назад