26.08.2012

Димитър Лазаров поздрави местната власт и гражданите на Лъки с празника им

Поздравителен адрес по повод празника на миньора и празника на Лъки изпрати до местната власт и гражданите народният представител Димитър Лазаров. От името на депутатите от ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ - Пловдив Област областният координатор се обърна към тях с думите, че празникът е повод за припомняне създаването на града и отдаване на почит към първите заселници на това място в Западните Родопи, където е стартирала минната индустрия в региона. „Днес, няколко поколения по-късно, градът, чието начало те поставят с труда и сърцата си, е център на община с амбициите за европейско развитие. Фондовете и европейската солидарност могат да превърнат района в притегателен център за български и чуждестранни туристи, за които неподправената красота на природата е безценно качество. И ако за това е нужна административна активност, не забравяйте, че два пъти по-необходима е активността на гражданите.

Ето защо – от името на народните представители от ГЕРБ и от ръководството на ГЕРБ Пловдив Област - аз Ви пожелавам не само здраве, но и да бъдете активни в отстояването на желанието си да подобрявате условията за живот и работа във Вашата община“, пише в поздравителния адрес Димитър Лазаров.

Празникът днес започва още от сутринта с детско шоу на площада и ще продължи целия ден, съобщи зам. кметът на Лъки Пламен Райчев. Вечерта, отново на площада, ще има огнено шоу и празнична заря. „Това, което мен лично ме радва е, че за първи път в навечерието на празника на нашия град, стартира реконструкция на Младежкия дом. Със средства по програмата за регионално развитие в него ще бъдат изградени бизнес - информационен център, зали за компютри и за танци“, съобщи Райчев, за когото развитието на средата за младите хора в Общината е сред приоритетите му и като общински ръководител на ГЕРБ - Лъки. По неговите думи, продължава работата и по стартиралия през юни проект за корекция на реките Манастирска и Лъкинска. По него се укрепва около 350 метра от най-проблемния участък, който е водосбор на реките и при снеготопенето и обилните дъждове през пролетта и есента от години създава проблеми.

 

 

 

< Назад