29.10.2020

Доброволки от структурата на ЖГЕРБ в Ловеч влизат в болницата

Геновева Генова и Галина Бочева от структурата на ЖГЕРБ в Ловеч са първите изявили желание да се включат като доброволки в МБАЛ – Ловеч. Двете дами вече уговориха графика си и влизат в лечебното заведение, за да подпомогнат работата на санитарите и екипите в битката им с коронавируса. Те ще поемат дезинфекцирането на двата входа и общите пространства около тях, стълбището и парапетите, за да се намали рискът от разпространение на заразата.

„Като човек, работил и като социален работник, и като санитарен инспектор мой човешки и професионален дълг е да се отзова на призива за помощ и се включа като доброволец в работата на болницата в Ловеч, за да помогна в тази трудна ситуация. Днес доказаните случаи на коронавирус в областта са 31, виждаме какво става в страна, те растат всеки ден, отделенията се пълнят с хора, които са в средно тежко или тежко състояние. В същото време лекарите, медицинските сестри, санитарите работят нон стоп вече месеци наред, имат нужда от подкрепа и помощ – това ще им дам, моята помощ. И апелирам всеки, който може, да направи това – те имат нужда от хора, които да се включат в дезинфекцията на помещенията, в почистването, а това е нещо, което всеки може да направи при спазване на всички мерки за безопасност. За да се справим с коронавируса трябва да бъдем обединени в битката с него и всеки да помогне както може“, сподели решението си Галина Бочева.

Геновева и Галя започват утре и очакват последователи. След разговор днес с директора на МБАЛ Ловеч д-р Румяна Нановскае уточнен графика им на работа, осигурени са и с необходимите лични предпазни средства, както и дезинфектанти за работата им.

 

< Назад