14.05.2019

Емил Радев в Алфатар: С нова евродиректива ще сложим край на „вечните длъжници”

Битката, която започнах в българския парламент с искането за въвеждане на 10-годишна абсолютна давност за задълженията на физическите лица, продължи и в Брюксел и вече дава резултат. По мое предложение в нова евродиректива за несъстоятелността влезе текст, с който се препоръчва на държавите-членки в най-кратки срокове да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове не само по отношение на предприемачите, но и на физическите лица – потребители. Това заяви в Алфатар кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев. По време на срещата си с жители на града той увери, че ще продължи борбата си за приемане на закон за освобождаване от дълг, така че да се сложи край на „вечните длъжници” у нас.

„България остана последната държава в ЕС, в която, ако изпаднеш в свръхзадлъжнялост, можеш да останеш такъв до живот и дори след смъртта ти длъжници ще бъдат твоите деца. Делата стават вечни, а задълженията, вместо да намаляват, се увеличават. Радвам се, че в последната седмица от работата на Европейския парламент през изминалия мандат се гласуваха важни промени, така че до две години трябва да се приеме закон за частните фалити”, обясни Радев, който посети Алфатар заедно с областния координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров и общинския ръководител на партията и кмет на община Алфатар Янка Господинова.

„Нека не се поддаваме на популизма, който ни връхлита, и да подкрепим реалните политики и реалните резултати на ГЕРБ с номер 12 в бюлетината на 26 май”, апелира Тодор Тодоров.

 

 

 

 

< Назад