22.05.2019

Емил Радев в Дулово: Работим за повече евроинвестиции в българските общини

Отстоявайки националните интереси в ЕС, работим за повече евроинвестиции в българските общини. Очакваме през новия програмен период бюджетът за страната ни да се увеличи с 4 млрд. лв. Това заяви в Дулово кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев. По думите му предвижданите евросредства в размер на 18 млрд. лв. гарантират повече нови пътища и пречиствателни станции, повече възможности за обучение, повече социални програми, повече машини за бизнеса.

„Обновената инфраструктура привлича у нас повече чуждестранни инвестиции. Европейската солидарност допринася бизнесът да стане по-конкурентоспособен, а това стимулира повишаването на доходите и открива по-добри перспективи за професионална реализация на младите хора”, изтъкна Радев пред близо 1000 жители на Дулово, които се събраха на централния площад в града.

Той заяви, че през миналата година за първи път се е изравнил броят на българите, които са напускали и които са се връщали в страната. „Негативната тенденция се променя, затова е важно да подкрепим управлението, което гарантира стабилност и се ползва с доверие в ЕС. С последователна и отговорна работа се създават условия сънародниците ни зад граница да се приберат обратно в родината”, допълни Радев и апелира гражданите да подкрепят стабилна и просперираща България в силна Европа с номер 12 в интегралната бюлетина.

В срещата взеха участие областният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров, народният представител Алтимир Адамов. На събитието присъстваха областният управител Ивелин Статев и кметът на общината Юксел Ахмед.

 

< Назад