01.04.2021

Евгения Алексиева, ГЕРБ-СДС: Нашите основни приоритети продължават да са образование, здравеопазване и икономически растеж

„Благодаря за доверието, което ни гласуват нашите избиратели от 2009 г до сега. Доказали сме, че можем да носим отговорност и да взимаме трудни решения в името на всеки един български гражданин“, каза кандидатът за народен представител от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС Евгения Алексиева и координатор на 24 МИР ГЕРБ-София.

Според нея ГЕРБ е партия, която работи в интерес на България и видимите резултати от това са навсякъде.

„Избрахме програмата, с която ще се явим пред българските граждани да се казва „България следващо поколение“. Тази заявка ни задължава да изведем като основни приоритети образованието, здравеопазването и икономическия растеж“, подчерта Алексиева.

Тя уточни, че ГЕРБ поема ангажимент да запази плоския данък и гарантира стабилност и предвидимост. БВП ще достигне до 100 млрд. евро.

„Продължаваме инвестирането в дигитализацията на българския бизнес, което от своя страна означава, че ще бъдат обучени над 1,6 млн. души в дигитални умения“, добави Алексиева.

 Евгения Алексиева каза, че е заложено средната учителска заплата да бъде 2500 лв, а във ВУЗ – 2800 лв. Акцент е поставен върху насърчаване на образователните иновации и повишаване мотивацията за учене, чрез инвестирането на над 3 млрд. лева в наука. Предвидено е увеличаване на доходите и работеща икономика, чрез 1000 евро средна работна заплата и 500 евро минимална работна заплата.

< Назад