11.12.2019

Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните

Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните заедно с евродепутати от други страни и политически групи. Събитието, което се проведе в сградата на Европейския парламент в Брюксел, беше уважено и от еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Целта на форума е да осигури платформа за дебат между всички участници в устойчивото производство на храни. Преходът към Обща европейска политика на храните, предназначена да се вслушва по-внимателно и да откликва по-бързо на очакванията на европейските потребители, също ще бъде обект на дискусии.

Членовете на ЕФХ могат да включват евродепутати, фермери, компании за храни и напитки, фирми за търговия на дребно с хранителни стоки и услуги, европейски и/ или национални федерации и секторни асоциации, неправителствени организации, университети и научно-изследователски центрове.

Асим Адемов, който е част от Комисията по земеделие на ЕП, обясни защо се включва в инициативата като заяви, че подкрепя създаването на платформа, в която ще участват всички, които са в хранителната верига:

„В тази платформа всички ще се съберем на едно място да дискутираме, да търсим решение на проблемите в този сектор. Целта е да създаваме такъв продукт - от фермата до трапезата - който да щади околната среда, но да щади и нашето здраве", заяви още евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП.

 

 

< Назад