25.01.2021

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков и ръководството на ГЕРБ-Враца се срещнаха с жители на с. Баница

Въпреки пандемията, инвестициите в село Баница са над 152 000 лв. Това заяви кметът на село Баница Владимир Вълов в рамките на среща с жителите на селото, на която присъстваха и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, областният координатор на ГЕРБ-Враца Петя Аврамова, общинският ръководител на ГЕРБ-Враца Малина Николова, кметът на община Враца Калин Каменов и общински съветници от групата на ГЕРБ.
Евродепутатът Андрей Новаков бе категоричен, че трябва да има повече кметове като кмета на село Баница. „За 1 година – ремонт на детска градина, 1 детска площадка, 1 парк, 1 улица с водопровод. Впечатлен съм от личната ангажираност на кмета за развитието на селото. Пожелавам ви да продължите да работите заедно и успешно за хората“, каза българският евродепутат.
Петя Аврамова изрази благодарност към кмета на населеното място за усилията, за труда и за финансовите средства, които лично е вложил в реализирането на детска площадка в селото. Аврамова уточни, че правителството влага огромен финансов ресурс в пътната инфраструктура. В отговор на поставени въпроси във връзка с трафика в селото, министър Аврамова пое ангажимент за изграждане на съоръжения за намаляване на скоростта в селото. „Стремим се да изведем трафика извън населените места, като изграждаме обходни пътища към момента. Строителството на скоростния път Мездра – Ботевград предвижда извеждането на трафика извън с. Новачене, с. Скравена, с. Люти дол.“, поясни Аврамова.
„Владимир Вълов е единственият кмет, който дари цялата си годишна заплата, за да имате площадка“, категорична бе Малина Николова. Тя подчерта, че нещата се случват благодарение на екипната работа между евродепутата Андрей Новаков, министър Аврамова, кмета на общината Калин Каменов, кмета на селото, общински съветници, подкрепата на правителството и усилията на хората.
„За 1 година кметът направи толкова, колкото за 4 години неговият предшественик не успя“, заяви кметът на община Враца Калин. „Благодарение на подкрепата от страна на правителството, остават средства за селата. Трябва да си имаме доверие и да се подкрепяме“, обобщи в заключение Каменов.

< Назад