25.11.2019

Евродепутатите от ГЕРБ и народният представител Галя Желязкова с дарение за църквата в с. Лозарево

Нова камбана за храм „Свети Димитър“ в сунгурларското село Лозарево вече ще радва жителите му. Тя бе осветена в неделя в присъствието на кмета на община Сунгурларе д-р Георги Кенов. Камбаната е дарена след събиране на средства от евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев, Александър Йорданов, Мария Габриел, като към благородната кауза се е присъединил и бургаският депутат Галя Желязкова.

„Това желание на жителите на с. Лозарево е от преди време, те изразиха молбата си и по време на посещението на Асим Адемов в общината наскоро. Той пое ангажимент и обединихме усилията си заедно с останалите евродепутати. Камбаната - символ на християнската вяра вече ще радва местните хора и се надявам да оглася населеното място в празник и делник. Наближават най-светлите дни в годината, нека намерим време и запалим свещ в храма“, сподели Галя Желязкова. На освещаването присъства и общинският координатор на ГЕРБ-Сунгурларе Мария Димитрова.

Жителите на с. Лозарево бяха най-развълнувани от събитието и от изпълненото обещани. Те благодариха за поредната подкрепа, която срещат от страна на представителите на ГЕРБ на местно и национално ниво.

< Назад