21.01.2016

Евродепутатите от ГЕРБ с престижни европейски признания

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и Андрей Новаков бяха избрани от престижното списание „Форбс“ в първата по рода си селекция "30 под 30 години" за цяла Европа. Те са отличени в категорията "Политика". Списъкът включва млади хора, които трансформират бизнеса, технологиите, финансите, медиите и културата в Европа. Това се случи само седмица след като бяха обявени номинациите на колегите им Мария Габриел и Емил Радев за ежегодните награди "Евродепутат на годината".

“Форбс” определя Ева Паунова като поддръжник на предприемаческата култура, малкия и среден бизнес и образованието и напомня, че тя е сред основоположниците на надпартийното обединение за качествено образование в България "Образование България 2030". В резюмето за избирането на Андрей Новаков от списанието подчертават, че той е най-младият евродепутат в Европа и активно работи в сферата на регионалното  развитие, плана "Юнкер", младежката заетост и мобилност, както и бюджета на ЕС.

В наградите, организирана от списание "Парламент", председателят на българската делегация на ГЕРБ в Групата на Европейската народна партия и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европарламента Мария Габриел е отличена в категория "Развитие" поради изключителния си глас и принос към усилията на Европейския съюз в сферата на международното развитие. Мария Габриел работи активно и по формирането на политиките на ЕНП и на Европарламента, отнасящи се за Средиземноморието и Близкия изток, Африка и страните от Персийския залив. Нейният глас е решителен и при вземането на и решенията за кои трети страни да отпадат визовите режими с Европейския съюз. Номинацията на Емил Радев е в категорията "Хуманно отношение към животните". Той е номиниран заради инициативата му за създаването на зоополиция в България. Идеята на Радев бе реализирана успешно в България през 2015 г.

Същевременно, евродепутатите Андрей Ковачев и Владимир Уручев отбелязват успехи в други сфери. Освен че е българинът, достигнал една от най-висока позиции в Европейския парламент, ставайки квестор и член на председателството на институцията, Ковачев е и един от активните участници в Брюксел по темите външна политика и здравеопазване. В същото време Владимир Уручев е един от "строителите" на Енергийния съюз в Европа - един от ключовите проекти на Съюза, който цели да обезпечи сигурна и устойчива енергия на достъпни цени за Европа и нейните граждани.

"България все по-често бива припозната на континента ни за своите усилия и експертиза. Благодарим на изданията „Форбс“ и „Парламент“, защото с тези признания дават надежда, че в Европа имаме сили и талант да се справим с предизвикателствата в Европа. С голяма част от другите отличени колеги си сътрудничим по различни инициативи и проекти", коментираха евродепутатите от ГЕРБ.

< Назад