27.09.2019

Европейският съюз на гражданите-сеньори към ЕНП провежда десетия си конгрес в Сандански

Всеки път, когато посещавам България, се възхищавам от работата, която правителството на Бойко Борисов е успяло да свърши, за да превърне страната в привлекателна и модерна дестинация. Благодаря за помощта на ГЕРБ за реализирането на политиките на ЕНП в Европейския съюз”. Tова заяви председателят на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП проф. Ан Херманс по време на откриването на десетия конгрес на съюза, който се провежда в Сандански.

 

Зам.-председателят на ЕНП Дара Мърфи подчерта значението на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП за реализиране на политиките на Европейската народна партия. „Последните европейски избори показаха, че ЕНП остава водещо политическо семейство в Европа. Благодаря на ГЕРБ и Бойко Борисов, че партията показа отлични резултати в отминалите избори и е една от най-силните в ЕНП. Мария Габриел върши фантастична работа”, подчерта Дара Мърфи.

 

Президентът на ЕНП Жозеф Дол се обърна към делегатите на конгреса чрез видеообръщение: „ЕНП винаги е разчитала на ГЕРБ и на Бойко Борисов, затова и днес, когато започва изборната кампания в България, ние ще покажем нашето отношение към ГЕРБ. От вашия първи конгрес, вие - сеньорите, сте изразявали проблемите на гражданите на Европа. Вие носите посланията на ЕНП – християндемократичните ценности, солидарност и отговорност”, каза по време на приветствието си той.

 

През годините, в които е създаден Европейският съюз на гражданите-сеньори към ЕНП, сме реализирали стотици идеи и инициативи, с които да помогнем на хората от нашето поколение да подобрят живота си и сме дали възможности да помагат на другите”, каза на свой ред проф. Николай Андреев, зам.-председател на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП и председател на СГЕРБ. В обръщението си към делегатите в конгреса той подчерта основната роля на ГЕРБ и Бойко Борисов за развитието на България и поставянето в дневния ред на Европейския съюз темата за Западните Балкани. „Благодарение на премиера Борисов България е фактор в европейската политика”, каза още проф. Андреев.

 

Приветствие към делегатите на десетия конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП отправи и областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева. „ЕНП продължава да бъде водеща партия в Европа, защото винаги подкрепя и разчита на младежката дързост, женската сила, предприемаческия дух, но най-вече на мъдростта на старейшините. За мен е привилегия и чест да приветствам мъдростта на Европа в най-слънчевия град на България – Сандански.”, каза Даниела Савеклиева.



< Назад