24.05.2015

Георг Георгиев и членовете от НИС на МГЕРБ отправиха поздравителен адрес по повод 24-ти май

Скъпи учители и ученици, уважаеми творци, хора на словото и духа най-сърдечно Ви поздравяваме с 24-ти май - Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура. 24-ти май е денят, който ни обединява, в него е фокусирана нашата национална идентичност. 24-ти май е символ на достойнство, традиция и духовност. Достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света.  Това е денят, в който най-ясно си даваме сметка, че имаме защо да се гордеем, че сме българи и осъзнаваме, че в името на бъдещото поколение сме длъжни да не жалим усилията си българските просвета и култура да бъдат национален приоритет! Това се казва в поздравителния адрес от председателя на МГЕРБ и народен представител от ПП ГЕРБ Георг Георгиев и членовете от Националния изпълнителен съвет на младежи ГЕРБ по случай 24-ти май.

„Уважаеми учители, с дълбока признателност Ви поздравяваме по случай Деня на писмеността и просветата. Пожелаваме Ви все така с любов и внимание да продължите да извършвате великата си мисия-да образовате младите хора, защото те са бъдещето на България“, заявяват младежите от ГЕРБ.

„Приятели, нека в този ден да отдадем заслуженото уважение на преподавателите, учителите, учените и културните дейци, които неуморно съхраняват българското културно – историческо наследство и го предават на младите поколения, защото инвестициите в науката и духовността са инвестиции в просперитета на България и на българите. Това сме длъжни да отстояваме и ние в името на голямата Кирило -Методиева традиция, която сме наследили и развили и на всички светли личности в нашата история, допринесли за оцеляването и развитието на нашата държава.  Нека винаги посрещаме празника  с надежда. С вяра в бъдещето на народа ни. Или както казват възрожденците: “Народите биват славни, знатни и благополучни, ако са просвещени и образовани”, се посочва още в адреса.

 

 

 

< Назад