22.12.2020

Георг Георгиев и Тодор Кръстев посетиха храма „Св. Благовещение“ в София

Председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, областният координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев, кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков и представители на младежката структура на ГЕРБ в столицата посетиха днес храма „Св. Благовещение“. За неговото доизграждане наскоро правителството на Бойко Борисов отпусна 100 000 лв. С помощта на младежи от ГЕРБ по-рано пък бяха монтирани пейки за нуждите на храма и миряните, които го посещават.

„Само днес правителството одобри над 3 милиона лева за ремонт на два варненски храма, Софийската духовна семинария и Богословския факултет на СУ. Това е част от цялостната политика на правителството в подкрепа на всички вероизповедания у нас. Важно е да отбележим, че само за последните 6 години за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква в страната двете правителства на Бойко Борисов са отпуснали над 32 млн. лв.“, посочи Георг Георгиев.

“Към храма "Св. пророк Илия" има кухня за социално слаби хора от квартала. Тя храни около 400 души. Включително от тази кухня се кара храна на Дружеството на инвалида в село Бусманци, а от съвсем скоро се дава и на Александровска болница. Храмът обаче много бързо се разрасна и имаше нужда от построяването на нова църква. През 2012 година бе направена първата копка на храма „Св. Благовещение“, който се намира непосредствено до "Св. пророк Илия". Трябваха ни още средства, беше трудно. Тогава правителството Бойко Борисов ни отпусна 100 000 лв. за довършване. За тази помощ ще сме му благодарни винаги. В края на март 2021 трябва всичко да е готово”, сподели отец Емилиян.

 

< Назад