17.11.2019

Георг Георгиев: Младите хора са изправени пред предизвикателството на новите реалности, запазвайки ценностите на почтената политика

„Ако до момента имахме възможност да сме част от много силен отбор, то от тук нататък трябва да се справим с предизвикателствата, че нуждите на обществото се модифицират спрямо новите реалности. Досега работихме в посока инфраструктура, развитие на градовете, достойно заплащане, но сега се изправяме пред други фактори – чистота на въздуха, дигитализация, намиране на работна ръка за големи производства. Всичко това са новите реалности и ние трябва да сме готови за тях. Когато говорим за успех, трябва да си представяме себе си в тези нови реалности“. Това заяви председателят на МГЕРБ и зам.-министър на МВнР Георг Георгиев пред младежи от Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол и Сливен. Той участва с лекция в рамките на регионалната академия на МГЕРБ в Созопол. Събитието се провежда със съдействието и подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“.

Георг Георгиев коментира ролята на младите хора в политиката и какви са предизвикателствата пред младежката организацията на ГЕРБ. „Важно е да си дадем сметка къде сме ние като младежка организация, като част от най-голямата дясна политическа сила и дали осъзнаваме какво води това след себе си. По презумпция младите хора имат нужда от подкрепа, имат нужда от някой в правилния момент да им подаде ръка. Но това не означава, че трябва да отстъпваме от принципи и ценности. Те са водещи за ГЕРБ и чрез тях сме по-успешни и силни“, сподели пред аудиторията лидерът на МГЕРБ.

Георг Георгиев акцентира върху мотивацията сред младите хора и отговорността им да бъдат двигател на политическия и обществен живот в България. „Трябва да сме гъвкави, адаптивни и дори до известна степен готови на саможертва в личен или друг аспект. Младият човек трябва да полага усилия, за да изпитва удовлетвореност от труда и реализацията си. Върху нас пада отговорността за формиране на обществено мнение, но трябва да сме информирани и да трупаме знания. Това е смисълът на тези академии и събития, които провеждаме през годините. Това е и мисията на фондации като „Ханс Зайдел” и „Конрад Аденауер“ – те инвестират средства в нас като капацитет за промяна. Как ще се възползваме от това е наша задача. След тази академия ще сте по-успешни, ако сте се мотивирали и сте научили нещо ново“, категоричен бе зам.-министърът на МВнР.

Той сподели и впечатленията си за последната кампания за местни избори. „Те са възможност на максимално широк кръг хора да се докоснат до реалната политика, няма по-директен контакт, това е всекидневна битка на терен. ГЕРБ и правителството работи усилено за социалната политика, образованието, но няма как да променяме държавата, ако стоим и чакаме нещо „безплатно“.

Георг Георгиев заяви готовност да има инвестиции в бъдеще, свързани с провеждане на още повече семинари, академии и други мероприятия, защото имат практическа насоченост и възможност за изява на младите хора.

„Изправени сме пред предизвикателството да се създават качествени кадри - образовани и възпитани хора, които се готови да се сблъскат с политиката На второ място те трябва да са добри комуникатори, да защитават позициите и мнението си. И не на последно място всеки един от нас  трябва да си дава сметка за отговорността, която носи.  Целта ни е да продължим доказано добрата ни политика – последователна, изградена от знания и умения. Това правим и чрез младежката организация на ГЕРБ, независимо дали някой се опитва да ни обезкуражи. Имаме силно, солидно лидерство в лицето на премиера Борисов, на кметове, общински съветници, народни представители. Ние правим политика по почтен начин, но дали това ще е така,  зависи от всеки един от вас в тази зала“, допълни още лидерът на МГЕРБ.

 

< Назад