30.08.2019

Георг Георгиев на Летния университет на МГЕРБ във Варна: Вече 12 години показваме, че сме генератор на промяна

Във всекидневието ни, в което доминират черногледството, недоволството или очакването някой друг да направи нещо вместо теб, за 12-а поредна година МГЕРБ събира повече от 250 души, за да покажем, че сме генератор на промяна. Това заяви председателят на младежката организация на ГЕРБ и зам.-външен министър Георг Георгиев при откриването на 12-ия Летен университет на МГЕРБ във Варна. Той определи форума като най-голямото по обхват, дейност и принадена стойност младежко събитие в България. „Това събитие се превърна в запазена марка на МГЕРБ и генерира идеи, напредничавост, мисъл и смисъл как като млади хора да допринасяме и да бъдем активни в обществено-политическия живот. Защото младите хора не са само утре, не са само неизяснено бъдеще, а те са днес, тук и сега. Защото сме ангажирани към развитието на страната ни със своята работа и с посвещаването си както на населеното място, където живеем, така и в по-широк мащаб”, изтъкна Георг Георгиев. В приветствието си към присъстващите над 250 младежи от цялата страна той отбеляза, че МГЕРБ реализира идеите си и извън границите на България, като даде за пример, че представител на младежката структура на ГЕРБ вече е зам.-председател на студентската организация на ЕНП.

Георг Георгиев подчерта, че в доминираните от популизъм, откровени лъжи и песимизъм времена, в които живеем, националното ни самочувствие, за жалост,  се потъпква дори от най-високо ниво, от хора като държавния глава и лидера на най-голямата опозиционна партия. „Като знаещи, можещи и почтени хора ние имаме право да живеем и да се реализираме в държава с институции, които вдъхват достойнство. Защото във всички измерения на държавата – икономически, фискални, външнополитически - България е във възход и това е безспорен факт благодарение на усилията на премиера Бойко Борисов и на българските институции”, категоричен бе председателят на МГЕРБ, като припомни, че България бе сред първите държави, които посети новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен, а само през септември в резултат от успешната ни външна политика у нас ще се проведат седем посещения на високо и най-високо ниво.

Приветствие към младежите отправи и кметът на града – домакин и областен координатор на ГЕРБ-Варна Иван Портних. „Радвам се, че за поредна година Летният университет на МГЕРБ се провежда в морската столица. Това доказва градивната младежка енергия, която генерира Варна. Защото младите хора са големият човешки капитал на Варна, двигателят на икономическата трансформация”, заяви Портних. По думите му форумът е полезен, защото в контекста на предстоящите местни избори показва волята на младежите да се преодолее парадоксът на пасивността. „Наш приоритет е работата по оста: Образование – бизнес – по-високи доходи, а постигнатите резултати ни мотивират да продължим да развиваме условията, които задържат младите хора и им позволяват да се реализират успешно именно тук”, отбеляза още кметът. Той пожела на МГЕРБ да бъдат активни в кампанията, дръзки и смели в мечтите си.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, който също бе сред официалните гости на форума, поздрави младежката организация на ГЕРБ, като изказа благодарност за активността й в рамките на изминалите евроизбори. „Със своята съпричастност допринесохте реално ГЕРБ и България да имат стабилно представителство в Европейския парламент. Страната ни запази добрите си позиции в голямото семейство на ЕНП, а постигнатите резултати й спечелиха още по-голямо уважение сред нашите партньори”, посочи Радев при откриването на форума. „Вложете своята енергия и креативност, за да бъдат България и Европа още по-добро място за живот”, пожела в заключение българският евродепутат.

Богдан Мирчев, представител на Фондация „Ханс Зайдел” в България, поздрави организаторите за идеята във фокуса на тазгодишната лятна академия на МГЕРБ да бъде подготовката за предстоящите избори. „Предвидените ролеви и симулационни игри ще Ви позволят да се подготвите практически като млади политици как да представяте своите знания и идеи, но наред с това ще имате и възможност да дискутирате актуални национални и европейски теми”, отбеляза Богдан Мирчев.

Летният университет на МГЕРБ преминава под наслов #ЩеБъде, а негови организатори са Сдружение „Граждани за европейско развитие на България”, Младежи ГЕРБ и Фондация „Ханс Зайдел”.

 

 

 

< Назад