20.10.2020

Георги Кръстев от МГЕРБ-Русе участва във финалната церемония на Европейската седмица на регионите и градовете

Общинският клубен ръководител на МГЕРБ – Русе Георги Кръстев бе единственият избран от 150 изявени млади политици на европейско ниво да участва във финалната церемония на кохезионната програма от 18-тата Европейска седмица на регионите и градовете. Георги Кръстев благодари за възможността да държи реч заедно с еврокомисаря по кохезионната политика и реформите на ЕС Елиза Ферейра и с президента на Европейския комитет на регионите Апостолос Цицикостас.

„Използвах възможността да споделя моята лична авторска идея, която цели затвърждаване на европейските ценности сред гражданите на ЕС, борба с пропагандата и фалшивите новини, прозрачност и отчетност в различните секторни политики и най-вече доближаване на Европа до гражданите“, заяви Кръстев. Неговата идея е свързана с изграждане на 4 високотехнологични центрове с електронни библиотеки, дигитални музеи, конферентни зали и служители с експертиза, чрез които Европа да влезе в нова ера от своето развитие. Освен това, центровете може да са място за много събития и срещи на евродепутати и други политически лица на ЕС с обикновените граждани. Центровете ще бъдат подходящи за хора от всички възрасти, тъй като ще могат да се провеждат посещения от ученически групи, които да научат повече за историята и значимостта на Съюза, както и за своите права и възможности в него. ️"Основополагащо е ЕС да се доближи до хората си", заяви още Кръстев в речта си.

„Според мен центровете трябва да бъдат 4: северен, южен, западен и източен. ️Изразих желанието си източният център да бъде в моя роден град Русе, заради стратегическото му място на картата на България и Европа. Убеден съм, че проект от такава величина освен всички ползи описани по-горе, ще доведе до възход за икономиката в региона и просперитета на нашия град“, каза още общинският ръководител на МГЕРБ.

< Назад