10.12.2020

Георги Мараджиев: С отпуснатите от правителството 2,3 млн. лв. ще преобразим община Стамболийски

Медия: БНР-Пловдив

Водещ: Правителството отпусна над 13 милиона за общините от област Пловдив. Парите са за ремонт и благоустрояване на улици, на читалища, на паркове и детски площадки, за изграждане на детски градини, канализации в цялата област. От тях община Стамболийски получава 2 милиона и 300 хиляди. За какво ще бъдат разпределени тези пари ще научим от кмета и областен координатор на ГЕРБ Георги
Мараджиев. За какво ще бъдат използвани тези пари, за какви проекти?

Г. Мараджиев: Тези пари са от изключителна важност за община Стамболийски поради това, че общината ще се промени драстично. Те са за 3 проекта в централната градска част и с тях града и общината ще се промени тотално. 1 милион лева ще тях ще са за ремонт на читалището, което се намира в централната градска част – ще се направи изолация,  нова дограма и най-вече отопление, защото то развива изключително богата дейност, която зимата спира заради липса на отоплениие. С 1 милон то ще придобие един по-различен вид , който ще е еот значение за всички танцови групи и за децата на общината. Другия 1 милион ще бъде за ремонт на централния площад, който е близо 5 декара, нова настилка , нов шадраван, самия облик на града ще се промени значително. 300 хиляди ще са за ремонт на лятното кино, което общината придоби миналия мандат. Това ще е нова сцена за концерти, летни театри, ще е многофункционално, ще могат да се прожектират и филми. Самият център ще има изключителен вид.

Водещ: А случайно ли е, че правителството точно сега раздава толкова много пари за общините, защото не е само област Пловдив, има и за Смолянска и за Пазарджишка области?

Г.Мараджиев: Отпуснатите средства от правителството на Бойко Борисов са и за общини, които не са управлявани от кметове на ГЕРБ – Родопи ще получи над 3 милона, Садово близо 1 милион, Първомай – над 1 милион. Тук не може да говорим за предизборно раздаване нва средства, за купуване на избиратели. Правителството на ГЕРБ разпределя равномерно както между общините на ГЕРБ, така и на БСП.

Водещ: Президентът насрочи изборите на 28-ми март. Вие започнахте ли подготовка за тях?

Г. Мараджиев: Структурите на ГЕРб няма как сега да започнат с подготовката. Нашата подготовка за избори не е спирала. Едни избори не се правят за месец-два. ПП ГЕРБ в област Пловдив през тези години откакто съм областен координатор нямаме избори, които да не сме спечелили и европейски, и местни и парламентарни. И при нас схемата е следната: Още когато свършат едни избори, ние започваме с подготовката на следващите. Отговорно мога да кажа, че структурите на ГЕРБ са в кондиция, не се притесняваме от избори дори да бъдат на 28-ми март, макар моето мнение е, че можеше да бъдат изместени с месец -два, но това е решение на президнета. Нямам никакви притеснения в Пловдив област за ГЕРБ имаме 50 хиляди гласа на парламентарните избори преди 4 години. Другото, което искам да кажа е, че основен опонент ни е БСП в областта, но БСП в момента я няма. Вие виждате, че даже и аз не знам, кой е председател след смяната на Гергов. Ето сега започват проверки по места на техните структури от Корнелия Нинова. Те нямат нито председател, нито структури.

Водещ: Но господин Мараджиев нека имаме предвид и факта, че над 100 дни протести, не смятате ли, че това може да обърне вота?

Г. Мараджиев: Всички български граждани при демокрация  имат право на протести. Те и без това бяха рехави. Тези хора, които излязоха показаха своите искания. Ако ГЕРБ пожелаеше ние също можехме да направим контрапротести, както правеха Отровното трио  ГЕРБ залага на разумните, на интелигентните, на умните хора, които знаеха за какво става въпрос. Тези изкачания със стиснати юмруци, както на президента Радев и на някои  други от БСП доведоха само до консолидация на групата на ПП ГЕРБ.

< Назад