18.01.2011

ГЕРБ Карлово отбеляза 133 години от Първия градски съвет

Народният представител от 17 МИР Пловдив област - Николай Петков, който е и бивш председател на ОбС Карлово, зам.областният управител Розалин Петков, общинските съветници от ГЕРБ в местния парламент в Карлово и членове на общинската организация на ГЕРБ се включиха в официалното честване на 133 години от избирането на първия Градски съвет. Те присъстваха на тържествената литургия в храма "Св. Николай", където през 1878 година първенците на освободения вече град учредяват местната управа и избират за неин председател Васил Караиванов.

Представителите на ГЕРБ в подбалканския град почетоха паметта му и положиха цветя пред неговия бюст-паметник, където слово произнесе неговият родственик и съименник - Васил Караиванов.

Официалните гости бяха и на тържественото заседание на ОбС, което се провежда традиционно на историческата за Карлово дата 16 януари.

По-късно Николай Петков и Розалин Петков проведоха среща с градската организация на ГЕРБ в Клисура, на която отговориха на въпроси на местните хора, свързани със законодателството и приоритетите в управлението на страната и областта. Народният представител пое ангажимент да съдейства за осигуряването на средствата, необходими за ремонт на покрива на клисурското читалище.

 

< Назад