04.12.2018

ГЕРБ – Кресна: Кметът на Кресна от БСП излъга избирателите и увеличи цената на водата с 35%

Местната структура на ПП ГЕРБ в община Кресна алармира, че кметът на общината Николай Георгиев /БСП/ потъпка свое предизборно обещание, вследствие на което цените на водата в Кресна бяха увеличени с над 35%.

Общинското ръководство на ГЕРБ е възмутено от обстоятелството, че не само беше обещано на гражданите, че такова увеличение няма да бъде допуснато, но и потенциалното вдигане на цените беше основен довод в популистката кампания срещу присъединяването на община Кресна във Водната асоциация в областта през 2016 г., с което напрактика блокира създаването й. Така кметът Георгиев лиши от възможност всички останали общини в Благоевградска област да получават европейски инвестиции във водния секторат.
Местното ръководство на ГЕРБ пита защо ще плащаме сега повече за собствената си вода, само че без да сме получили финансиране за цялостна подмяна на водопреносната мрежа? А такова е крайно необходимо, тъй като водната мрежа в общината продължава да бъде в окаяно състояние – стара, често аварираща, и с много загуби на дебит по трасето.
Общинското ръководство на ГЕРБ в Кресна многократно е критикувало местното ВиК дружество, че неоправдано „раздува“ разходите си като поддържа брой работници, който не отговаря на реалния обем работа в общината.
Структурата на ГЕРБ в Кресна заявява категорично, че ръководството на общината  трябва да мисли за привличане на инвестиции, стимулиране на малкия и среден бизнес, и усвояване на средства по оперативни програми, вместо да налага мерки като настоящото увеличение на цените на водата, за да може ВиК дружеството да покрива разходите си.

< Назад