12.02.2021

ГЕРБ настоява за по-голяма и бърза инвестиция в парк и спортен комплекс в „Меден рудник”

По-голяма и по-бърза инвестиция в парк и спортен комплекс, в ж.к. „Меден рудник”, предлагат общинските съветници от ГЕРБ.

Най-големият бургаски комплекс продължава да се разраства и като територия, и като брой жители. Стотици млади семейства избраха да отглеждат там децата си. Това е и причината Община Бургас от десетилетие да инвестира в нова инфраструктура, детски заведения, спортни съоръжения.

И през тази година предстои реализирането на нови улици, паркинги, спортни площадки.

В проекта за бюджета на Бургас за 2021 г. е включено изграждането на парк и спортен комплекс в ж.к. „Меден рудник”, в близост до т.нар. „Битак”.

Първият етап ще включва  изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала. Общата площ на проекта е 16 декара.

„Създаването на този парк е дългоочаквано събитие от жителите на комплекса. Затова, от ГЕРБ предлагаме, да се осигурят повече средства и бъдещият парк да предлага най-добрите възможности за отдих. Етапите по реализацията му да се застъпват, поради сериозната необходимост от такава зона”, мотивират се общинските съветници.

В предложения проект за бюджет за настоящата 2021 г. са заложени 500 000 лв. за  парк и спортен комплекс в ж.к. „Меден рудник. От групата на ГЕРБ, предлагат тази сума да се завиши с 50 000 лв.

< Назад