06.09.2019

ГЕРБ-Пазарджик отбеляза 134 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България

Народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова, общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Илиян Вулянов, номинираният за кандидат за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов, общински съветници, представители на МГЕРБ и ЖГЕРБ, членове и симпатизанти на партията днес се включиха в тържествата, посветени на Съединението на Княжество България с Източна Румелия през 1885 година. На площад „Константин Величков” в центъра на града тържествено бе издигнато знамето на България под звуците на националния химн.

„Днес си пожелаваме една по-силна и единна България. Нека да живеем в разбирателство и сговор, обединени от една обща цел - успеха на нашата Родина”, каза общинския ръководител на ГЕРБ Илиян Вулянов.

“На днешния ден прекланяме глава пред паметта на всички герои, допринесли с делото си за единението на България. Благодарение на тяхната смелост и подвиг сега, 134 години по-късно, ние живеем в свободна, обединена и щастлива Родина, равна на останалите европейски държави”, каза народният представител Десислава Костадинова.

 

< Назад