01.02.2021

ГЕРБ-Перник отдаде почит към жертвите на комунистическия режим

Структурите на политическите партии ГЕРБ, СДС, БДЦ, ВМРО, Политическа партия Никола Петков и граждани поднесоха цветя пред паметника в града.

„Днешната дата е една от най-черните страници в новата българска история. На тази дата е избит света на българската нация и българската интелигенция - без съд и присъда. Решенията на т.нар. „Народен съд“ са абсолютно незаконни. Това е институция, създадена в нарушение на Търновската конституция. Вероятно малцина хора знаят как са избити всички жертви. Те са откарани една нощ на гробищата в София и там в предварително изкопани ями са разстрелвани един след друг . Последен е оставен да констатира смъртта на всеки един от тях проф. Александър Станишев – светило в българската медицина и след това и той е бил убит“ . Тези важни исторически факти припомни  Юлиан Ситарски - сътрудник на депутата в Европейския парламент – Александър Йорданов.

За  позорния акт на т. нар. народна власт, когато беше избита интелигенцията в страната говориха още народният представител д-р Александър Александров, областният управител инж. Емил Костадинов, председателят на младежката структура на ГЕРБ – Перник Александър Александров и  лидерът на БДЦ Десислав Аспарухов.

1 февруари официално е обявен за Ден на почит към жертвите на комунистическия режим през 2011 г. от правителството на Бойко Борисов. Това става по предложение на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

< Назад