19.10.2020

ГЕРБ – Перник поздрави жителите на града на празника на Свети Иван Рилски Чудотворец

Народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров,  областният управител инж. Емил Костадинов и общинските съветници от ПП ГЕРБ - Перник се включиха в празничната програма за Деня на града -19 октомври.

Пред събралото се множество пред Двореца на културата областният управител произнесе традиционното си слово.

"Като перничанин - роден, израснал и изграждащ своя живот в Перник, с радост споделям днешния празник! Перник е градът, в който живеем, работим и творим. Той има специално място в нашите сърца, в сърцата на нашите деца", каза Емил Костадинов. Той призова всички да са единни в този специален ден за града.

"Нека с достойнство пазим традициите и заедно да работим за авторитета и просперитета на нашия Перник. Живеем в динамично време с много изпитания, но доказахме, че когато сме заедно, успяваме", споделиха народните представители и допълниха, че Перник ще е толкова голям, колкото са големи мечтите на жителите на града.

Представителите на властта поздравиха и почетния гражданин на Перник. Тази година отличието беше връчено на една от легендите на българските щанги, Пламен Аспарухов.

Аспарухов започва да се занимава с вдигане на тежести през 1969 година. Поставил е много рекорди в спортната си кариера. През 1995 г. става треньор, а сред неговите известни състезатели са световните шампиони Гълъбин Боевски, Йото Йотов, Христо Марков.

< Назад