23.08.2020

ГЕРБ почете паметта на жертвите на тоталитарните режими

На общоевропейския ден в памет на жертвите на тоталитарните режими – представители на ГЕРБ се поклониха пред всички онези хора, чийто живот е бил погубен от тоталитарните и авторитарните режими по света. Възпоменанието се проведе пред Мемориала на жертвите на комунизма в България до НДК, където бе положен венец от името на ПП ГЕРБ. На събитието присъстваха народни представители от ГЕРБ, евродепутати, общински съветници, представители на МГЕРБ, както и членове и симпатизанти на партията.

„Време е да покажем като общество, че сме се поучили от уроците на историята и имаме мъдростта да взимаме правилните решения. България е направила своя цивилизационен избор и той е безалтернативен. Ето защо трябва да заклеймяваме всички недемократични движения. Не съм изненадан, че днес отсъстваха представители на БСП, но силно ме озадачи липсата на други партии, определящи себе си като „десни“ и борещи се за демократична България“, посочи депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

„Демокрацията е най-ценното нещо – макар и някои хора да говорят как им е отнела много. Призовавам младите хора, които сега са по площадите, да дойдат и тук – където е увековечена паметта на хилядите наши сънародници, избити от комунистите. Не мога да приема, че в протест за демокрация могат да участват членове на БСП, която е пряк наследник на БКП – двигател на толкова много процеси, нямащи нищо общо със свободата и демокрацията“, заяви след възпоменанието народният представител от ГЕРБ Лиляна Друмева, която е и председател на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“.

„За нас е важно младите хора да знаят историята, да са наясно с тоталитарните режими и най-важното - да знаят последствията от тях. Само знанието може да ни помогне да не допускаме това да ни се случи отново. Ние сме европейска страна и трябва да живеем като истински евроейци. Още веднъж поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими“, заяви Михаела Иванова от Младежи ГЕРБ.

< Назад