16.04.2019

ГЕРБ подпомогна абитуриентка от община Кула

Общинската организация на ГЕРБ-Кула оказа финансова подкрепа на дванадесетокласничката Вержиния  Иванова. Вержиния е отлична ученичка, мечтае да продължи образованието си във филиала на Русенския университет във Видин и, както всички свои съученици, очаква с нетърпение абитуриентския си бал. Със средствата, дарени от ПП ГЕРБ, дванадесетокласничката от СУ „Васил Левски” ще има своята незабравима празнична вечер.

Общинският ръководител на ГЕРБ-Кула Димитър Георгиев, който връчи дарението, пожела на Вержиния Иванова успех на зрелостните и кандидат-студентските  изпити и сбъднати желания. Георгиев изрази увереността си, че именно чрез доброто образование младите хора ще постигнат и добро лично развитие и реализация. „Това е пътят  към  успешната  реализация.  Радвам се, че искаш да останеш в родния край. Бъдещето на региона е в ръцете на активните  и отговорни млади хора. Бори се за своите мечти.  Винаги можеш да разчиташ на нашата подкрепа!“, каза Георгиев. Абитуриентката бе поздравена и от кмета на община Кула д-р Владимир Владимиров.

Общинският ръководител на ГЕРБ  Димитър Георгиев, който е и председател на ОбС-Кула, припомни, че Общината всяка година подарява на своите абитуриенти албум със снимки-спомени от завършването им. Грижата за децата и младите хора е приоритет за нас, каза Георгиев и посочи, че съгласно решение на Общински съвет – Кула всички новородени деца от общината получават по 150 лева, както и всички първокласници  – еднократна помощ в размер на 150 лева. „Тази практика, чиято цел е стимулиране на родителите и задържане на младите хора и семейства в община Кула, ще продължи и занапред”, каза Георгиев.

 

< Назад