24.02.2018

ГЕРБ – Приморски организира конкурс за най-атрактивна мартеница

Конкурс за най-атрактивна мартеница ще проведе организацията на ПП ГЕРБ във варненския район „Приморски”. Инициативата ще се състои за 12-а поредна година. Тя дава възможност да се включат всички, които имат желание да вплетат своята сръчност и въображение в традиционния мартески символ от бели и червени конци.

Участниците могат да предават своите ръчно изработени мартеници в дните от 20 до 22 февруари, между 9:30 и 17:30 ч., в офиса на ул. „Войнишка” №1 във Варна. Заключителният етап на инициативата ще се проведе от 10 ч. на 24 февруари, на ул. „Иван Аксаков” №7 (клуб „Викинг”). Експонати за конкурса тогава могат да се предоставят и на място, но не по-късно от началния час, когато журито официално ще обяви победителите.

Организаторите обещават изненади за авторите на най-впечатляващите мартеници, както и за всички присъстващи на тържеството в навечерието на празника на Баба Марта.

По желание на участниците в конкурса, мартениците ще бъдат разпродадени на благотворителен базар, а събраните средства ще се дарят на деца с увреждания.

 

< Назад