29.08.2022

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в Бургас

Коалицията ГЕРБ – СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители във Втори многомандатен избирателен район – Бургас за предстоящите избори на 2 октомври.

Документите в Районната избирателна комисия внесоха водачът Жечо Станков, вторият в листата Любен Дилов, областният координатор на ГЕРБ Иван Алексиев, общинският председател на партията Андрей Рунчев и Галя Желязкова, която е трета в списъка.

„Това е силният отбор на ГЕРБ-СДС – съставен от хора с различни специалности в различни области. Както всеки път, и сега ние ще правим позитивна кампания в полза на гражданите. В центъра на кампанията ще бъдат хубавите и полезни неща, които всички очакваха през последната година и половина, но те за съжаление не се случиха. Ще има акцент върху текущите проблеми, свързани с инфлацията и забавеното саниране. Ще обърнем внимание и на нещата, които биха могли да спестят средства на хората или да повишат техните доходи.“, заяви водачът Жечо Станков.

Областният лидер Иван Алексиев сподели, че въпреки че са национални избори и се определя бъдещето на държавата, много е важно Бургаски регион да бъде водещ както досега, в развитието на страната. „Това може да се случи само с местни хора и ние заложихме доверието си на такива в листата“, категоричен бе Алексиев.

От своя страна Андрей Рунчев подчерта, че при подбора на лицата в листата са взети под внимание и проблемите на малките общини около Бургас.

„Нашите народни представители винаги са работили за цялата област. Бургас е най-голямата община, но през годините всяка една от общините е имала развитие. Това е благодарение и на народните представители, които са в добра комуникация с местната власт. Всички те успяха да придвижат и да реализират важни проекти. Това е видимо за всеки, който посети не само Черноморието, но и общините във вътрешността.“, заяви общинският лидер на ПП ГЕРБ.

Той допълни, че в листата има както познати имена, така и много нови лица от различни професионални области, които тепърва ще доказват своите качества.

„Всички те са млади, амбициозни хора, които имат желание за работа. Смятаме, че с тази балансирана листа ще сме първа политическа сила.  Желанието ни е да имаме минимум петима народни представители от област Бургас“, заяви Рунчев.

„Държавата е хаос, следващите избори, които се задават са местните и единствените институции, които работят в момента, в политическия смисъл на думата са общините. Бургас е илюстрация на това, въпреки напрежението. Хората вярват на общините, за разлика от централната власт. Това е и предложението на „Гергьовден“ – водачите на листите навсяъде да са ярко изразени личности, наясно с местните проблеми“, коментира вторият в листата на ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

 

< Назад