25.05.2022

ГЕРБ-СДС ще предложи 24 май да бъде обявен за национален празник

Групата на ГЕРБ-СДС ще предложи 24 май да бъде обявен за национален празник. За целта партията ще внесе промени в Кодекса на труда. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ Красимир Вълчев.
Според Вълчев денят, който ни обединява за свой национален празник, трябва да съдържа символика и да възпитава определени ценности. Той добави, че кирилицата е един от най-силните  и разпознаваеми български символи в Европа, даваща ни исторически и културни аргументи за потвърждаване на европейската ни принадлежност.  „Българската азбука е нашият уникален принос в европейската и световна цивилизация“, подчерта Вълчев.
Народният представител от ГЕРБ Радомир Чолаков уточни, че 24-ти май е денят, който българският народ е приел в сърцето си за свой национален празник.
„Във времена, когато има твърде много разделителни линии в българското общество, считаме, че за да бъдем сплотени като народ, трябва да има кауза, която да ни обедини. Една такава е именно българската азбука и почитането на светите братя Кирил и Методий. Уважението ни към тях и към българските учители и творци трябва да бъде изведено на нивото на национален празник“, каза председателят на групата на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова. Тя уточни, че с тези мотиви ГЕРБ-СДС внася предложението за промяна в Кодекса на труда 24 май да бъде обявен за национален празник на България.

 

< Назад