18.04.2020

ГЕРБ-Шумен зарадва хиляди семейства в областта в навечерието на Великден

В навечерието на най-големия християнски празник – Възкресение Христово, структурата на ГЕРБ в област Шумен зарадва хиляди семейства.

Над 200 семейства от 16-те населени места в община Каолиново получиха пакети с козунаци, шоколадови бонбони и поздравителни картички. Заедно с празничните пакети хората получиха и предпазни маски. Председателят на ГЕРБ – Каолиново Назми Халид – Молла заяви, че хората по тези места винаги са се уважавали, подкрепяли и са си помагали едни на други без да се делят на християни и мюсюлмани.

За пета поредна година и в Никола Козлево бяха раздадени близо 3500 козунака на всички 1840 семейства, живеещи на територията на общината. Местният председател на ГЕРБ и общински кмет Ешреф Реджеб уточни, че всички хора са съпричастни към празника, в това число и християните, и мюсюлманите. Акцията бе проведена при стриктно спазване на мерки за безопасност, като на всички хора бяха раздадени и предпазни маски.

Съветниците от ГЕРБ – Велики Преслав зарадваха потребителите на услугата Домашен социален патронаж в общината с 500 специално боядисани яйца и 250 козунака и 500 яйца. Те направиха и материално дарение от дезинфектанти, ръкавици, маски и шлемове на всички кметства на територията на общината, Многопрофилната болница и Български пощи.

Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов пожела на жителите на областта да бъдат най-вече здрави. „Тази година празникът е по-различен и хората трябва да бъдат отговорни и съпричастни към близките и приятелите си. Нека да посрещнем Възкресението от домовете си. Да бъдем отговорни за нашето здраве и за това на ближния ни“, сподели Христов.

 

< Назад