09.05.2019

ГЕРБ-Слатина проведе среща на тема “Традиции и перспективи в образованието”

ГЕРБ-Слатина проведе среща на тема “Традиции и перспективи в образованието”. В нея се включиха Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, народните представители Евгения Алексиева, Десислава Атанасова и Борислав Борисов, общинските съветници Живка Новкова и Нина Чанева, кметът на район Слатина Наталия Стоянова, членове на структурата и на УС.

Представителите на ГЕРБ обсъдиха с присъстващите приоритети в тяхната работа насочени към образованието

„Благодаря, че възпитавате и образовате децата ни. Надявам се родителите да бъдат Ваши достойни партньори по пътя, по който вървите”, каза по време на срещата Георг Георгиев.

Народният представител Евгения Алексиева подчерта, че образованието е основен приоритет за ГЕРБ и ще продължаваме да работим както за увеличаване на заплатите, така и за увеличаване на капиталовите разходи за училищата и детските градини”.

Благодарение на общинските съветници Живка Новкова и Нина Чанева, чрез доклад до СОС се отпуснаха средства за 148 СУ и 157 СУ.

“Учителите трябва да имат онази заплата, която да им дава спокойствието, за да могат да се фокусират върху своето призвание, а именно образованието и мотивацията на децата ни”, каза Нина Чанева.

Учителите и директорите призоваха различните институции да бъдат по-отворени и по-достъпни за учениците.

Георг Георгиев -зам. министър на външните работи, сподели пред присъстващите за инициативата “Дни на отворените врати на Министерство на външните работи”, а Десислава Атанасова разказа за възможността да бъде посетен и българският парламент.

„Радвам се, че имах възможността да присъствам на среща с директори и учители от училищата и детските градини, намиращи се на територията на район Слатина. Образованието е не просто ключов приоритет на правителството, то е кауза на държавата. И ние от ГЕРБ ще продължим работата си в името на тази кауза по всички възможни начини“, каза зам.-министър Георгиев, който е и председател на Младежи ГЕРБ.

 

< Назад