29.03.2019

ГЕРБ-Видин подкрепи ученически волейболен отбор

Народният представител Владимир Тошев и общинското ръководство на ГЕРБ-Видин подпомогнаха участието на отбора по волейбол – момичета, възрастова група VI-VIII клас, на Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I” за предстоящото им участие в Световните ученически игри. Волейболистките от ПМГ, шампиони на България за 2018г., представят страната ни в престижното състезание, което ще се проведе в град Пореч, Република Хърватия от 29 март до 7 април. Представители на младежката структура на ГЕРБ-Видин се срещнаха с помощник-директора на учебното заведение Жени Спасова и преподавателя по физическо възпитание и спорт в гимназията Росен Ракаджиев, който е определен за официален водач на българската делегация за Световните ученически игри от Българската асоциация на спорта за учащи.

„Нашият волейболен отбор вече пет години е сред финалистите на Държавните ученически игри. Целта ни беше първото място и участие на Световно. Така че, за нас това е сбъдната мечта”, сподели Росен Ракаджиев. Той акцентира на отличното представяне, което ученическите спортни клубове от Видин имат на престижни състезания. „От 2000 година, от която водим статистика, Видин е в топ 6 по брой класирани отбори и участия на финали. Ежегодно се връщаме с медали. Нямаме пропуск”, категоричен бе преподавателят по физическа възпитание и спорт Росен Ракаджиев. Той благодари на младежите от ГЕРБ за подкрепата и припомни, че със съдействието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев държавата заплаща пътните разходи на отборите, които участват в Световните ученически игри.

От МГЕРБ пожелаха успех на младите волейболистки: „Всички ние се гордеем, че именно нашите момичета ще представят България и сме убедени, че ще играят с желание и воля за победа. Желаем на отбора и треньорите „На добър час”.

Младежите от ГЕРБ се запознаха и с хода на ремонтните дейности в Природо-математическата гимназия, където със средства по ОП „Региони в растеж” се извършва основна реконструкция на сградата и оформяне на околното пространство и се изгражда нов физкултурен салон.”Видинската математическа гимназия е създадена през 1972 година. Оттогава, вече поколения ученици и учители, очакваме този спортен салон”, каза помощник-директорът Женя Спасова.

Кметът Огнян Ценков също пожела на волейболистките да продължават да отстояват с чест името на своето училище и на своя град. Община Видин осигури спортните екипи на състезателките.

 

 

< Назад