23.09.2020

ГЕРБ-Враца отбеляза 112 години независима България

Представители на ГЕРБ-Враца присъстваха на тържествата по случай 112 години от обявяването на  Независимостта на България.

На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Петя Аврамова, кметът на община Враца Калин Каменов, Валя Берчева - кмет на Община Мизия, председателят на Общинския съвет  Владимир Христов и общинските съветници от групата на  ПП ГЕРБ към Общински съвет Враца.

Честването се проведе на площад “Христо Ботев“, а откриването започна с ритуал по издигане на националния флаг на Република България. Историческа справка за събитието представи Цветана Горкиева от ДКТ - Враца. Приветствено слово към граждани и гости на града поднесе областният управител на област Враца - Малина Николова:

„Днес, 112 години по-късно, думите от Манифеста на Българската Независимост продължават да будят душите ни, да ни тревожат, да ни припомнят, за огромното историческо значение и за решителността на тези, които с делата си изковаха бъдещето на България. Наш дълг е да се преклоним пред тези достойни мъже на отечеството, но и да намерим силните исторически и политически послания, а те са - приемственост, споделена отговорност и единност.“

В знак на признателност представители на младежката организация ПП ГЕРБ-Враца поднесоха венци от името на инж. Петя Аврамова министър на регионалното развитие и благоустройството, евродепутатът Андрей Новаков, народните представители Красен Кръстев и Станислав Попов. Цветя и венци поднесоха още директори и представители на институции, граждани и общественици.

 

< Назад